Aplikasi industri lan klasifikasi penggemar pendinginan industri

Perlu dielingake manawa kita ora ngrembug babagan penggemar industri babagan produk sing diproduksi (kayata peralatan pendinginan lan ventilasi kanggo papan sing dhuwur kayata pabrik industri, panyimpenan logistik, ruang tunggu, aula pameran, stadion, supermarket, dalan gedhe, trowongan, lsp), Lan kalebu komponen disipasi panas aplikasi komponen industri - kipas pendingin industri.

Komponen industri, tegese produk kasebut ora bakal didol langsung menyang konsumen, lan kalebu komponen aplikasi disipasi panas utawa bagean komponen aplikasi (amarga saliyane ventilasi penggemar lan disipasi panas, uga ana sink panas lan disipasi panas pendinginan cair . Lan aplikasi disipasi panas liyane).

Kipas pendingin industri bisa digunakake ing macem-macem aplikasi, mulai saka peralatan aerospace nganti sikat sikat listrik. Komponen pendinginan kasebut bisa digunakake.

Peralatan rumah tangga lan peralatan listrik kantor minangka produk industri kanthi panjaluk kipas pendingin kipas industri paling gedhe, nanging uga sarat paling dhuwur kanggo kapabilitas pangiriman produk kanthi skala gedhe. Nanging, amarga produk kasebut minangka produk pabrikan industri kelas sipil, mula sarat-sarat disipasi panas ora dhuwur. Pasar produk wis kompetitif. Amarga produk kasebut ora duwe sarat sing dhuwur kanggo kahanan kerja sing terus-terusan, persyaratan disipasi panas, lan persyaratan disipasi panas ing lingkungan kerja produk, mula ora ana akeh presentasi ing kategori produk saka portal jaringan vertikal jaringan penggemar industri.

Kategori komponen kipas pendingin industri sing kacathet ing Jaringan Kipas Industri umume digunakake ing pirang-pirang industri kayata ventilasi, pendinginan, pemanas, mobil, teknologi drive, listrik elektronik, pasokan listrik UPS, lampu LED, peralatan mekanik, peralatan komunikasi, peralatan medis , instrumentasi, lsp. Minangka bagean penting saka disipasi panas lan komponen adhem saka produk industri sing wis rampung.

Pilihan produk pendinginan komponen pendinginan industri penting banget kanggo stabilitas operasi produk, kayata kacepetan produk, volume udara, tekanan statis, gangguan, tahan lembab lan debu, rating tahan banyu, bahan bantalan, parameter sertifikasi khusus industri, Kalorone penting referensi kanggo pilihan penggemar pendingin kanggo produk industri.

Penggemar pendinginan industri diklasifikasikake miturut arah aliran udara, lan bisa dipérang dadi 6 kategori: aliran aksial, aliran campuran, aliran sentrifugal, aliran silang (aliran lintas), blower, lan penggemar braket (tanpa kerangka). Karakteristik teknis kaya ing ngisor iki:

Kipas aksial

new pic1 (6)

Ciri-cirine: tingkat aliran dhuwur, tekanan angin sedheng

Bilah kipas aksial nyurung hawa kanggo mili menyang arah sing padha karo poros. Impeller kipas aksial padha karo baling-baling. Nalika bisa digunakake, umume aliran udara podo karo poros, kanthi tembung ing sadawane poros. Nalika aliran udara mlebu minangka udara gratis kanthi tekanan statis nol, kipas aliran aksial duwe konsumsi daya paling murah. Nalika ngoperasikake, konsumsi daya bakal nambah nalika tekanan bali aliran udara mundhak. Penggemar aksial biasane dipasang ing kabinet peralatan listrik, lan kadang dipasang ing motor. Amarga kipas aksial duwe struktur kompak, mula bisa ngirit akeh ruangan, lan gampang dipasang lan digunakake kanthi akeh.

Kipas sentrifugal

new pic1 (5)

Karakteristikipun: aliran terbatas, tekanan angin kenceng

Kipas sentrifugal, uga diarani penggemar sentrifugal, nalika digunakake, agul-agul nyurung hawa supaya mili menyang arah jejeg menyang poros (yaiku radial), asupan udara ana ing arah sumbu, lan outlet udara kasebut jejeg karo arah sumbu. Ing kasus paling umum, efek pendinginan bisa ditindakake kanthi nggunakake kipas aksial. Nanging, terkadang yen aliran udara kudu diputer 90 derajat utawa yen tekanan angin luwih gedhe, kipas sentrifugal kudu digunakake. Sacara tegas, para penggemar uga penggemar sentrifugal.

Blower

new pic1 (3)

Fitur: pangowahan aliran udara cilik, efisiensi volumetrik sing dhuwur, umur panjang, lan tenang

Prinsip kerja blower yaiku proses kompresi udara biasane ditindakake kanthi tumindak gaya sentrifugal liwat pirang-pirang impeller (utawa sawetara tahapan). Blower duwe rotor puteran kanthi kecepatan tinggi. Blades ing rotor bisa nyetir hawa kanthi cepet. Kekuatan sentrifugal nyebabake hawa bisa mili ing casing sing bentuké ala ing sadawane voltase menyang outlet kipas. Aliran udara kanthi kecepatan dhuwur duwe tekanan angin tartamtu. Hawa seger mlebu lan suplemen saka tengah casing. 

Kipas aliran silang

new pic1 (2)

Karakteristikipun: laju aliran sithik, tekanan angin sithik

Kipas aliran silang uga diarani kipas aliran silang, bisa ngasilake area aliran udara sing akeh, biasane digunakake kanggo adhem permukaan gedhe peralatan kasebut. Inlet lan outlet kipas iki tegak lurus karo poros. Kipas aliran silang nggunakake impeller kipas bentuke kaya laras supaya bisa digunakake. Dhiameter agul-agul kipas bentuke kaya laras cukup gedhe. Amarga diameteripun gedhe, bisa nggunakake kacepetan sing cukup murah kanthi dhasar supaya sirkulasi udara umume. , Ngurangi gangguan sing nyebabake operasi cepet.

Kipas kurung (tanpa kerangka)

new pic1 (1)

Ciri-cirine: tekanan angin sithik, kecepatan kurang, area amba

Kipas kurung utamane digunakake ing disipasi panas papan sirkuit PCB. Bisa digunakake kanthi sink panas ing papan sirkuit sistem kanggo ngasilake aliran udara sing akeh. Biasane digunakake kanggo adhem permukaan gedhe piranti kanggo ngilangi panas.

Volume udara saka kipas tanpa pigura ditambah, lan posisi kipas nggunakake desain cekung kanggo nambah kapasitas asupan udara. Sanalika, kipas tanpa kerangka duwe efek bisu sing luwih apik


Wektu kiriman: Sep-24-2020