Bedane penggemar AC lan kipas DC

1. Prinsip kerja:

Prinsip kerja kipas pendingin DC: liwat voltase DC lan induksi elektromagnetik, energi listrik diowahi dadi mesin kanggo muter rotasi pisau. Koil lan IC terus diowahi, lan cincin magnetik induksi drive rotasi agul-agul.

Prinsip kerja penggemar AC: Didhukung dening sumber daya AC, lan voltase bakal ganti antarane positif lan negatif. Ora gumantung karo kontrol sirkuit kanggo ngasilake medan magnet. Frekuensi pasokan listrik wis diatasi, lan kacepetan cagak magnetik sing digawe saka lembaran baja silikon ditemtokake dening frekuensi pasokan listrik. Frekuensi sing luwih dhuwur, luwih cepet kacepetan ganti bidang magnetik, lan luwih cepet kacepetan puteran ing teori. Nanging, frekuensi ora kudu cepet banget, cepet banget bakal nyebabake kesulitan miwiti.

2. Komposisi struktur:

Rotor kipas pendingin DC kalebu agul-agul kipas saka kipas pendingin DC, sing dadi sumber aliran udara, poros kipas, lan digunakake kanggo ndhukung rotasi bilah kipas sing seimbang, cincin magnetik rotor, magnet permanen, lan ningkatake tombol kacepetan ganti level magnetik, pigura cincin magnetik, Dering magnetik tetep. Kajaba iku, uga kalebu sumber dhukungan. Liwat bagean kasebut, bagean kabeh lan bagean motor tetep kanggo muter tuberkulosis. Arah rotasi diprodhuksi, lan kacepetan rotasi aktif lan gedhe kritis. Kacepetan ngatur kinerja sing apik, lan kontrol iku gampang.

Struktur internal kipas AC (fase tunggal) kasusun saka rong gulungan kumparan, siji yaiku lilitan wiwitan, loro gulungan iki disambungake kanthi seri, mula mbentuk telung poin, titik seri yaiku ujung umum, lan mburi mburi nduwurke tumpukan yaiku operasi wiwitan wiwitan mburi mburi nduwurke tumpukan yaiku mburi sing mlaku. Kajaba iku, kapasitor wiwitan dibutuhake. Kapasitas biasane antara 12uf lan voltase tahan biasane 250v. Ana rong konektor. Siji ujung disambungake menyang mburi nduwurke tumpukan wiwitan lan liyane disambungake menyang mburi nduwurke tumpukan mlaku dadi segitiga. Pasokan listrik (ora prelu mbedakake garis urip lan garis netral) disambungake menyang ujung nduwurke tumpukan sing mlaku (yaiku, uga disambungake menyang salah sawijining ujung kapasitor), lan liyane disambungake menyang ujung umum , lan kabel grounding disambungake karo cangkang motor.

3. Ciri khas materi:

Bahan kipas DC: digawe saka bahan paduan, lan umur bisa digunakake terus-terusan luwih saka 50.000 jam. Struktur internal DC duwe trafo lan papan kontrol utama (kalebu sirkuit konversi frekuensi, saringan penyearah, sirkuit penguat, lsp.), Sing ora kena pengaruh fluktuasi voltase. Umur lawase dawa.

Struktur internal kipas AC biasane dadi trafo. Umume bahan sing digunakake kanggo kipas AC digawe saka jarum debit domestik, umume jarum tungsten utawa bahan stainless steel. Yen voltase fluktuasi banget, bakal nyebabake umur layanan trafo kasebut.


Wektu kiriman: Sep-24-2020